Gesprekken met kinderen

Door: Jo van Gelder, adviseur jonge kind BCO Onderwijsadvies
Doelgroep: Professionals peuter- en kleutergroepen

Inhoud workshop:
Wie heeft er niet genoten van “Praatjesmakers” met Jochem van Gelder? Wat maakte deze gesprekken met kinderen nu zo interessant en grappig?
Door goede gesprekken krijg je een brede kijk op wat kinderen echt bezig houdt. Als je goed kijkt en luistert naar kinderen en je praat hierover, weet je als professional hoe een kind zich ontwikkelt en wat kinderen nodig hebben om hun eigen ontwikkeling te sturen. Door goede onderzoeksvragen te stellen geven kinderen zelf aan wat, hoe en wanneer ze willen leren.
Door goed naar kinderen te kijken en hierover het gesprek aan te gaan, zullen kinderen zich competent voelen, het gevoel krijgen gezien en gewaardeerd te worden. Voor kinderen die nog moeite hebben met het voeren van gesprekken kun je het maken van ontwikkelverhalen inzetten die jou en het kind helpen om de ontwikkeling te begrijpen, te volgen en te bevorderen.
We gaan in deze workshop op zoek naar de technieken die kun je inzetten om goede gesprekken met kinderen te voeren.

Opbrengst workshop
Na deze workshop:
Heb je geleerd: wat het belang is van (ontwikkel)gesprekken en hoe je ze kunt inzetten om de ontwikkeling van kinderen te begrijpen, te volgen en te stimuleren.
Weet je: hoe je een gesprek visueel kunt maken.
Weet je: wat je als professional nodig hebt om goede gesprekken met kinderen te voeren.
Heb je: tools in handen om morgen aan de slag te gaan.

<< Terug naar het workshopaanbod