Nabeschouwing 2017

De zevende Inspiratiedag voor het Jonge Kind stond in het teken van ‘De wereld in’ gekoppeld aan het boek ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons. De ruim 100 gasten werden weer verwelkomd in Venray. Dit keer kon men ervaren hoe een echt greenscreen werkt. Zo kon je even vliegen over de wereldbol of proberen vast te houden!

Na opgewarmd te zijn met een kopje koffie of thee startte de dag. De inleiding werd verzorgd door Judith Koppens en Carolien van der Burgt. Samen met de piano zorgde zij voor een muzikale ochtend vol met zang en lach. Want hoe maak je van een prent uit ‘De gele ballon’ een liedje?

Hierna volgden er drie workshoprondes. Enkele voorbeelden van workshops:

  • Spelen met klanken
    Een rijk aanbod in je thema
    Boeiend gedrag, kom maar op!

Natuurlijk werd de powersessie tussen de lunch en workshopronde drie niet overgeslagen. Iedereen toverde een gele ballon uit zijn mapje. Op een blaadje schreef iedereen zijn/haar gegevens en een persoonlijke vraag voor een ander. Het papiertje ging in de ballon. Na deze allen opgeblazen te hebben werden de ballonnen een paar minuten omhoog gehouden. De muziek stopte en iedereen nam een gele ballon. Deze mag thuis ‘geprikt’ en beantwoord worden.

En toen was na workshopronde drie de dag alweer voorbij.. De prijzen werden nog uitgereikt en iedereen vertrok, hopelijk vol inspiratie, richting huis.

Speciaal voor u hebben we een aantal inspirerende items uit de diverse workshops verzameld, te vinden onder ‘Nice to have’.